Gevonden dier afstaan aan onze dierenambulance

Heeft u een dier gevonden en weet u niet zo goed wat u ermee aan moet? Neem contact op met Stichting Dierenambulance Emmen-Coevorden en wij zorgen dat het diertje – indien van toepassing – weer terugkomt bij het baasje. Elk gevonden dier binnen Emmen en Coevorden is onze zorg.

Zoektocht naar het baasje

Wanneer u een huisdier heeft gevonden kunt u ons altijd bellen. Onze vrijwilligers staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Wij komen het diertje dan bij u thuis ophalen en nemen deze mee naar onze centrale. Hier voeren we een chipcontrole uit om te achterhalen wie de eigenaar van het beestje is. Blijkt het dier niet gechipt te zijn? Dan zetten we andere hulpmiddelen in om het baasje te achterhalen. Zo werken we samen met vrijwilligersorganisatie Amivedi die zicht inzet voor vermiste en gevonden huisdieren. We vermelden het gevonden dier ook op onze Facebook-pagina.

Via Facebook hebben wij al vele huisdieren mogen herenigen met hun baasjes. Helaas is dit niet altijd het geval. Bij afwezigheid van een chip brengen we het dier naar een opvang. Als er naar aanleiding van onze oproep geen reactie komt, gaat deze dierenopvang op zoek naar een nieuw baasje. We raden u daarom te allen tijde aan om uw huisdier van een chip te voorzien om deze situatie te voorkomen.

Kosten zijn voor de eigenaar

Op het moment dat we de eigenaar hebben opgespoord zullen we er alles aan doen om het dier zo snel mogelijk met het baasje te herenigen. Uiteraard brengen we hem of haar op de hoogte, waarna we vertellen waar het huisdier kan worden opgehaald. Wij zijn volledig afhankelijk van donaties, giften en vrijwilligers, vandaar dat we eigenaren vragen de onkosten te betalen. Dit varieert meestal tussen de €15,- en €30,-.

Zit u met een gevonden dier? Bel Stichting Dierenambulance Emmen-Coevorden op 06-57 377 365 en we komen het beestje spoedig bij u ophalen. Meer informatie kunt u aanvragen via het contactformulier. We helpen u graag verder.