Uw huisdier wegdoen met behulp van onze stichting

Wilt u om wat voor reden dan ook uw huisdier wegdoen vanuit Emmen of Coevorden? Stichting Dierenambulance Emmen-Coevorden snapt hoe lastig deze stap is en staat u daarom graag bij in dit proces. Onze vrijwilligers komen het afstandsdier bij u thuis ophalen en brengen deze veilig en wel naar de dierenopvang.

Op zoek naar een nieuw baasje

Een huisdier afstaan gaat meestal gepaard met veel emoties. Vaak zit hier namelijk een verdrietige reden achter gescholen. Zo kan het zijn dat uw kind allergisch blijkt te zijn voor dieren of dat u verhuist naar een klein huis zonder tuin. Of u dient voor uw werk in het buitenland te gaan wonen of heeft gewoon niet genoeg tijd meer voor uw lieveling. In dit soort situaties kunt u er natuurlijk voor kiezen om uw huisdier naar het asiel te brengen. Maar wanneer u dit doet, weet u natuurlijk niet of uw diertje ooit een nieuw baasje krijgt. Om die reden zetten wij ons in als u uw huisdier weg wilt doen.

We brengen uw huisdier naar een opvang waar er alles aan gedaan wordt om een baasje voor het dier te vinden. Deze dierenopvang probeert het diertje op alle mogelijke manieren onder de aandacht te brengen. Op deze manier weet de organisatie vaak tot succesvolle matches te komen.

Voor elk soort dier

In principe kunnen we alle soorten dieren opnemen. Voornamelijk houden we ons bezig met huisdieren als honden, katten, knaagdieren en vogels. Heeft u een schaap, varken of geit rondlopen waarvoor u niet meer kunt zorgen? Vraag ons ook dan om hulp. We kijken dan wat we voor u kunnen betekenen. Stichting Dierenambulance Emmen-Coevorden is afhankelijk van vrijwilligers, donaties en giften. Juist daarom vragen we voor het wegbrengen van uw dierenvriend een vergoeding (afhankelijk van de afstand) om de brandstoffen te kunnen bekostigen. Daarbij is de plaatsing van een afstandsdier in de opvang eveneens niet geheel kosteloos.

Uw huisdier wegdoen met onze hulp? Voor meer informatie over het afstaan van dieren kunt u altijd contact met ons opnemen. We staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Bel ons via het telefoonnummer 06-55286287 of laat een bericht achter via het contactformulier. Wilt u een aanvraag doen? Dan raden we u aan ons te bellen.